https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЯсен е новият областен управител на Русе

Ясен е новият областен управител на Русе

Петима от десетте уволнени областни управители от партията на Трифонов бързо-бързо намериха кой да ги смени. Област Русе, Враца, Кюстендил, Плевен и Разград вече са с нови губернатори.

Временно изпълняващ длъжността областен управител на Русе става Людмил Христов, който бе досегашният зам.областен управител.  Именно той и ще наследи Анатоли Станев като губернатор.

42-годишният Людмил Христов по бащина линия е внук на Ламби Кънев, брат на известния строителен магнат и филантроп Игнат Канев (Кънев). Христов е магистър по Международни икономически отношения от стопанска академия “Димитър Ценов” в Свищов. След завършване на висшето си образование той стартира собствен бизнес в сферата на ресторантьорството и търговията на дребно. После, след повече от седем години в частния сектор, започна работа в голяма международна компания. В нея той придобива управленски опит на различни нива, както в България, така и в чужбина. В професионалната си кариера е бил и регионален мениджър в друга международна компания. От 2019 година работи отново в частния сектор и се занимава с производство и онлайн търговия.

Припомняме, че Станев бе назначен за областен управител на 12.01.2022 г. Преди това той бе директор на РИОСВ. Възпитаник е на русенската Английска гимназия. Завършил е право. Предложението за назначението му предизвика доста около “за” и “против” от различни групи в обществото. Екоактивисти дори заплашиха, че, ако той бъде избран, ще направят протест пред офиса на “Има такъв народ” в Русе. Въпреки това ИТН застана твърдо зад кандидатурата му и той в крайна сметка бе назначен за областен управител.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X