https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноМладежи от Русе и Кубрат направиха успешно приложение за продажба на дрехи

Младежи от Русе и Кубрат направиха успешно приложение за продажба на дрехи

Трима младежи от Русе и Кубрат създадоха платформа с мобилно приложение за продажба на дрехи, обувки и аксесоари, която само за два месеца влезе в Топ 5 по изтегляния в категорията си. Продуктът Push Marketplace e на пазара от 16 април и вече има над 8000 потребители и над 8000 обяви на повече от 5000 различни марки.

Зад идеята стоят Илиан Коджахристов, Любо Любчев и Симо Александров. Илиан и Любо са от Кубрат, а Симо – от Русе, но заедно с Любо са завършили Математическата гимназия в Русе. Двигател на идеята е Илиан, който на бригада в Щатите се запознава с популярната там платформа за препродаване на дрехи Poshmark. Когато се прибира в България, решава да направи същата платформа и започва да търси сподвижници и спонсори. Пандемията спира временно проекта и Илиан започва за кратко на работа в „Еконт“ по проект за изготвяне на подобна платформа. Тогава се запознава с Любо Любчев и Симо Александров. Тримата започват работа по идеята, която им отнема 8 месеца.

Приложението засега няма аналог на българския пазар. 80-90 на сто от дрехите са втора употреба, като за продажбата им е достатъчно да се направят няколко снимки на артикула. Екипът на приложението ще обработи първата снимка, като зачисти фона. „Снимките продават, колкото по-добре изглежда първата снимка, толкова по-лесно се продава продуктът“, обяснява Илиан Коджахристов, цитиран от Русе медиа. Добавя се описание и остава предложението да се срещне с търсенето. Обяви пускат както физически лица, така и малки магазинчета.

Какво представлява Push Marketplace? Това е мобилно приложение за продажба на нови и втора употреба дрехи, обувки и аксесоари на подбрани и качествени марки. Апликацията е напълно безплатна и е достъпна в App Store и Google Play. Освен marketplace, Push постепенно се превръща в най-новата модна социална мрежа, в която потребителите имат възможност да следват други потребители, да харесват обяви и да си разменят лични съобщения. Интерфейсът наподобява този на социална мрежа, което го прави по-лесен и интуитивен за младата аудитория. Всеки потребител има персонализиран feed (начална страница) спрямо неговите интереси и предпочитания за марки и продукти.

Кои са тримата младежи?

Илиан Коджахристов е на 24 години. Със солиден опит във фешън индустрията и предприемачеството. На 14 години е, когато се запалва по модата. Отначало се интересува от спортни обувки, главно кецове, които са хит сред подрастващите. Когато е на 19, вече има зад гърба си няколко профила в социалните мрежи, през които препродава аутлети и дрехи – втора ръка. Минава през структурите на Adidas и Еконт, като от близо две години развива собствен магазин и бранд за дрехи. В Push Илиан заема ключова роля като генератор на идеи, развиване на бизнес стратегия, финансово планиране, наемане на служители и други важни административни дейности, необходими за един бизнес.

Симо Александров и Любо Любчев са хората, реализирали технически самия проект. Освен че са съученици, свързва ги и дългогодишно приятелство. Симо се запалва по компютрите и технологиите от съвсем малък и през годините развива по-специални умения в областта. С програмиране се занимава по-сериозно и активно от 2012 г. С Любо често се явяват на конкурси като отбор под името Delirium Products. Имат много награди от състезания по програмиране и компютърно моделиране и над 20 призови места. Най-много се гордеят с двата си завършени продукта в рамките на три години – единият в сферата на ресторантъорството, другият свързан с дигитализацията на фискални бонове. Любо също е програмист. Има и бранд за дрехи.

Към проекта вече е привлечена и Никол, която се занимава с целия маркетинг на проекта. Въпреки, че апликацията не е монетизирана и се предлага безплатно, екипът има и трима стажанти.

Следващите стъпки ще включват интегрирани онлайн плащания, платформата ще приема плащанията и ще ги дава на продавача. Ще има рейтинг система, която ще класира както продавачите, така и купувачите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X