https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВ БСП очакват Крум Зарков да е следващият правосъден министър

В БСП очакват Крум Зарков да е следващият правосъден министър

Депутатът от “БСП за България” Александър Симов заяви пред БНТ, че няма да се изненада, ако вдругиден види колегата си Крум Зарков като правосъден министър. Юристът е сред спряганите имена за предстоящия служебен кабинет на президента Румен Радев. Кои са останалите – четете тук.

По повод влошените отношения между БСП и държавния глава Симов коментира, че социалистите не са се конфронтирали умишлено с никого. Той се изказа от Бузлуджа, където социалистите провеждат днес традиционния си събор.

“Когато предишната власт подло, гадно и арогантно атакува президентството, социалистите излязоха на площада, за да се обявят срещу модела на Борисов и Гешев. Когато обаче това управление беше поставено под мощна медийна атака на същите тези сили, които атакуваха президента, за съжаление Румен Радев не излезе да защити това управление. А можеше да даде по-голям кредит на доверие, това остава неприятно усещане у мен.”, изтъкна той.

БСП няма от какво да се срамува след участието си в управлението, допълни Симов.

“Дали сме понесли или не щети от участието си в управлението, ще видим от резултатите на изборите, но нямаме повод да се срамуваме от нашите избиратели. Това, че защитавахме нашите цели, доведе до най-социалния бюджет, който България е имала през последните десетилетия. Вярно е, че управлението беше сложно и в него участваха идеологически несъвместими партии, но тази несъвместимост беше възможна, защото ние заедно трябваше да се справим с най-мрачното наследство на ГЕРБ. Не успяхме да го направим, но се надявам да получим нов вот на доверие, за да си свършим работата”, каза той.

Той заяви, че предизборна коалиция с “Продължаваме промяната” и “Демократична България” не е възможна, но след изборите може отново да седнат на масата на преговорите.

“Ние сме партии с различен профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем отново и да преговаряме по програмата, по която постигнахме съгласие. И знам какво казват хейтърите и симаптизантите на ГЕРБ, но точно защото сме противоположни партии и знаем различията си, успяхме да създадем много продуктивно сътрудничество по темите, по които имаме съгласие. Консенсусът анти ГЕРБ е истинската разделителна линия в нашето общество”, добави Симов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X