https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАварирал автомобил създава допълнителни затруднения на Дунав мост

Аварирал автомобил създава допълнителни затруднения на Дунав мост

Лек автомобил БМВ с чужда регистрация е аварирал на Дунав мост при Русе. Колата се е движила в посока към Румъния, когато на около 100-ина метра след колоните на моста, непосредствено след вторите дилатационните фуги, е останала на трасето с включени аварийни светлини. Камионите изчакват и при възможност заобикалят авариралия автомобил. Предстои изтеглянето му и освобождаването на лентата на моста.

Трафикът остава интензивен както от страна на преминаващите леки автомобили, така и от тежкотоварните камиони, и то в двете посоки. За изминалото денонощие преминалите леки коли в една посока са от порядъка на 3 000. Тежкотоварния трафик на трасе изход за изминалото денонощие е 1242, а за същото време в страната са влезли 1199 тира.

Прави впечатление, че има засилено присъствие на служители от румънската полиция и на 4-те трасета от коли, които са на терминала за влизане в България. Проверките са на визуален контрол и от двете страни на моста, без въвеждане и проверки на документи в базата данни. Екипи на гранична полиция са разставени както на кръговото на Дунав мост, така и под жп моста. Служителите при необходимост спират трафика откъм Мартен, за да се пропусне потокът от превозни средства, които идват от терминалите на моста, за да не се натрупват на граничната територия, пише Русе медиа.

Същевременно продължава преминаването на конвои с военна техника. Три извънгабаритни военни платформи, превозващи танкови влекачи, изчакват в зоната на ГКПП „Дунав мост“, за да преминат в конвой по бул. „България“ .

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X