https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияТатяна Дончева агитира в полза на "Възраждане"

Татяна Дончева агитира в полза на “Възраждане”

Лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева се превърна в агитатор на “Възраждане”. Тя обикаля по телевизиите, за да хвали Костадин Костадинов и да говори срещу проекта на Стефан Янев – “Български възход”.

Именно бившият министър-председател отказа коалиция с нея и явно това е причината тя да изразява негативно мнение срещу проекта му.

“„Възраждане“ ще подобри резултатите си, но Стефан Янев и „Български възход“ няма да има присъствие в следващия парламент”, заяви тя. Според нея партията на генерала е лабораторно упражнение.

Партията на Татяна Дончева няма да се яви на предстоящите избори на 2 октомври.

„За „Движение 21“ е важно да се работи за нова формация в следващите три месеца. Тук не става дума за коалиция, а за формация, която да влезе в център-ляво. Следващата година има местни избори, а се очертават и парламентарни. Очертават се условия за активирането на нови хора и общности. В център-ляво има дупка“, посочи Дончева.

„В раздробеното политическо пространство се роди фрагментиран и нестабилен парламент. Проблемът е комплексен. В сегашния момент той не може да бъде преодолян. Много формации ще вземат по малко гласове“, добави тя.

„През май месец нямаше начин ДБ да е с БСП, а през ноември имаше – защо?“, допълни Дончева.

Според нея темата с „Газпром“ е свързана с отношението към Русия.

„Който и да управлява, каквото и да прави, ако иска да прекара зимата в България, трябва да осигури газ. Това, което направи „Промяната“, е да прекъсне договора с „Газпром“, за да се хареса на някой, който ще ги задържи на власт. От „Продължаваме промяната“ са повратливи хора, които както вчера са казали, че ще прекъснат договора с „Газпром“, защото така им е казало посолството – сега ще кажат друго“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X