https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПодкрепете Русе в Годишните награди в туризма

Подкрепете Русе в Годишните награди в туризма

Онлайн гласуването за седмите Годишни награди в туризма – 2022 вече започна. Те се организират от Министерството на туризма и призовете се разпределят в десет категории. И тази година можете да гласувате в подкрепа на туризма в Русе и региона.

В категорията „Туристическа дестинация“ Русе участва с обект, попадащ под егидата на ЮНЕСКО, а именно Ивановските скални църкви. Включен е и единственият действащ скален манастир „Свети Димитър Басарбовски“.

Фестивалът на торта Гараш попада в категорията „Туристическа атракция“, а в „Публикация на тема туризъм в интернет блог” участват материалите за село Табачка и за Ивановските скални църкви на patuvaismen.blogspot.com и patepisanici.com. Боряна Момчилова от блога patepisanici представя своята статия „Беленски мост – как Колю Фичето смаял Мидхат паша” в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в онлайн медия“, а интригуващата история „Къщата на Калиопа – история за забранената любов” от faiton.bg допълва участието на Русе в категорията.

Над 100 са кандидатите, допуснати до финалната фаза на конкурса на Министерството на туризма. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Всеки може да даде гласа си онлайн за един участник в дадена категория (от всеки IP адрес се отчита един глас). Гласуването е до 24:00 часа на 05.12.2022 година на сайта на конкурса www.tourismawards.bg.

Специална статуетка, изобразяваща запазената марка на конкурса – българска роза, ще бъде връчена на победителите на 13 декември, когато ще е церемонията по награждаването.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X