https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАмерикански военни се впечатлиха от организацията на Дунав мост

Американски военни се впечатлиха от организацията на Дунав мост

Своевременното уведомяване на населението за предстоящи военни учения на НАТО на българска и румънска територия обсъди областният управител на Русе Анатоли Станев с командирите на Ротата за гражданско-военно сътрудничество към Сухопътните войски на Република България капитан Боян Крумов и Гражданско-военно сътрудничество към Американската армия капитан Люк Нийл.

Целта е при евентуално придвижване на конвой с техника да се осигури безпроблемно преминаване на Дунав мост, като същевременно не се създават предпоставки, които биха ограничили цивилния трафик. „Считам, че най-важното при подобни мероприятия е нивото на логистика. До момента проблеми на наша територия не е имало. Надявам се така и да бъде в бъдеще“, коментира Станев.

Представителите на двете армии се запознаха на място и с актуалните мерки за граничен контрол. От Регионална дирекция „Гранична полиция“ споделиха опита си пред партньорите в борбата с трафика на мигранти, както и при залавяне на контрабандна стока.

Гостите от САЩ споделиха, че са впечатлени от нивото на взаимодействие между институциите в региона и изразиха благодарност за съдействието и добрата комуникация.

В рамките на срещата беше обсъдена и възможността за други съвместни инициативи. Сред тях бе и популяризирането на военната професия. Припомняме, че наскоро бе организирано съвместно събитие между Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“ във Варна и Областната администрация в Русе за представяне на граждански и военни специалности. То се проведе миналия месец в крайдунавския град и премина при засилен интерес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X