https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДжамбазки: Забавни са ми заплахите на РСМ, че съм персона нон грата

Джамбазки: Забавни са ми заплахите на РСМ, че съм персона нон грата

Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент проведе изнесено заседание в България, а домакини на събитието са българските представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Обсъдени бяха редица актуални теми, сред които бъдещето на Европа, върховенството на закона, присъединяването на България към Шенгенското пространство, проблемите с нелегалната миграция, прилагането на авторските права в Европейския съюз и други. Джамбазки се обяви срещу зелените климатично истерични политики и джендър идеите.

Тема на срещата е отражението на войната в Украйна и правата на българите в Македония. В дискусията е участвал и държавния глава Румен Радев и евродепутати от Белгия и Холандия, които ще посетят границата ни с Турция, за да окажат натиск върху техните правителства за членството ни в Шенген. Това посещение ще е най-късно след два месеца.

Джамбазки е доволен, че реформаторите в ЕП от Белгия и Нидерландия подкрепят членството ни в Шенген. Според българския представител в ЕП против нас е Марк Рюте. Република Северна Македония плаща за изнасяне на неистини в Европа, по думите му. Зад НПО-та, които изнасят неистини за казуса между България и РСМ Джамбазки вижда руско влияние. Той се забавлявал със заплаха на РСМ да го обяви за персона нон грата. Евродепутатът вижда страх и паника от страна на РСМ и критикува поведението на властите за честванията за Гоце Делчев.

На власт там е титовистката проюгославска политика, каза още Ангел Джамбазки. Всички партии там се хранят, по думите му, с омразата към България и това не може да се търпи повече. В годините българската политика беше мекушава и безгръбначна, изтъкна той. Андрей Слабаков съветва да се вгледаме в себе си и да запазваме собствената си култура и идентичност. Според него в момента се пренаписва историята на Европа. Да си имаме доверие, настояват консерваторите в ЕП. Те отчитат ръст на консервативните политики в ЕС заради провала на масовото левичарство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X