https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадинов: На следващите избори ще бъдем първи

Костадинов: На следващите избори ще бъдем първи

Единственото правителство, което “Възраждане” ще подкрепи, е това на “Възраждане”. Категоричната заявка е на лидера на партията Костадин Костадинов от студиото на Нова тв. Не се очаква никаква промяна променливо поведение от формацията му.

Той заяви, че партията е готова да предложи състав на кабинет, ако имат такава възможност и по-скоро изключва подкрепа от страна на “Възраждане” за друг кабинет. В момента в българската политика има две фракции – “Възраждане” и всички останали.

Притеснява ли се Костадинов, че ще се отиде на избори отново? Явно не, защото той на такъв въпрос обобщи, че “хубавото на изборите е, че дават възможност да поправиш грешката си”, а “тогава на следващите избори, ще бъдем първа политическа сила”.

Костадинов не изключва партията му да получи третия мандат при едно завъртане на рулетката в този парламент, но иска да види и какво ще направят останалите партии.

Според него ако бъде съставено правителство между ГЕРБ-СДС и обединението на “Промяната” и ДБ, както било искането на американското посолство, те ще трябва да обяснят това на избирателите си, които изпитват непоносимост помежду си.

Формацията му за пореден път увеличава резултата си, макар и да е далеч от предишния “удар”, който направи с удвояване на броя на гласовете.

Според него най-големият проблем е фактът, че 2/3 от имащите право на глас не го упражняват и основния противник посочи апатията на хората.

“Ние непрекъснато отваряме очите на хората, все повече и повече. Статуквото агонизира в момента”, каза той.

До момента, в който излезе поредния списък “Магнитски” политиката на ГЕРБ спрямо ПП бе изключително остра. Когато излезе списъка, той промени поведението си, каза, че е ходил три пъти в американското посолство и че е готов да направи правителство с ПП, разказа лидерът на “Възраждане”.

Той се противопостави на вота от Турция и заяви, че българите са заложници на етнополитическа мафия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X