https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТрима са кандидатите за омбудсман на Русе

Трима са кандидатите за омбудсман на Русе

Трима са новите кандидати за омбусман на Русе, които са подали документите си в Общинския съвет.

Двама от тях вече са добре познати на русенци. Това са Валентин Димитров, бивш директор на Областната инспекция по труда в Русе, и Мариян Димитров – общественик, които бяха кандидати и на предходното състезание през септември 2021 г.

Новото име сред желаещите да станат омбудсман на града е Наталия Къснеделчева, магистър по право, финанси и кредитиране. В биографията ѝ е вписано, че е била управител на “Винпром Русе”, кандидат за кмет и за депутат от листата на НДСВ, а на изборите през април 2021 година е кандидат за депутат от листата на “Републиканци за България” на Цветан Цветанов. Наталия Къснеделчева бе лаконична: “Всеки, който отговаря на условията, може да си подаде документите и да кандидатства. Аз не членувам в никаква партия. Моята кауза е Русе.”

“Кандидатирам се за втори път за омбудсман. Предишния път изборът не мина, но зад мен застанаха 24 души от Общинския съвет. Длъжен бях да оправдая доверието им, затова подадох отново документи. Но който и да спечели, Русе вече трябва да има обществен посредник – това е по-важното”, подчерта Валентин Димитров. Той единствен от тримата кандидати вече има опит като омбудсман, защото е бил Обществен посредник на Община Вятово, предава Бряг.

Конкурсът бе обявен на 24 февруари тази година. Както е по регламент, вчера комисията по избор на Обществения посредник отвори пликовете с документите на кандидатите за поста. Събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 24 април 2023 година в 17:30 часа в заседателната зала на Община Русе, площад „Свобода” № 6, ет. 3.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X