https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатът Борисов вижда 2 варианта за правителство

Депутатът Борисов вижда 2 варианта за правителство

„Чухме декларациите. Ако са им искрени, има голям шанс да се направи поне в 2 варианта правителство”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от Народното събрание.

Той коментира и неуспешния опит за избиране на председател на НС.

„Първата партия получава председателя на парламента. Има ли спор? Кой да се срамува от това, че е победил?”, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от Народното събрание.

„Има парламентарна практика – първият получава парламентарния председател. Всеки, който иска нещо различно от това, може би е нова мода, нещо нетрадиционно и затова имаме деня днес да го обсъждаме”, обясни Борисов. Той потвърди, че има вариант това да е и Вежди Рашидов.

Той отговори на предложението на ПП-ДБ които искат председателят на парламента да бъде избиран на ротационен принцип между тях и ГЕРБ.

Асен Василев предложи на всеки два месеца Народното събрание да взема решение, с което да редува председателите на Правната комисия и на парламента.

„Дадоха за пример Европейския парламент – ЕНП и социалистите. Те се редуват на 2,5 години. Този пример не е удачен за нас”, каза Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X