https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЖеляков: Може да предложим и чисто политически кабинет

Желяков: Може да предложим и чисто политически кабинет

Трябва да има лидерска среща с ПП-ДБ и дистанцираното говорене трябва да спре. Ако мандатът бъде връчен в сряда, то до следващата сряда ще направим лидерска среща между нас и ПП-ДБ. След това ще решим дали да предложим кабинет тип „Габровски“, но може да предложим и чисто политически кабинет. Това каза председателят на парламента Росен Желязков в ефира на Нова телевизия.
“Началото на политическата седмица вещае интересни събития. Забелязва се едно известно втвърдяване на разговорите. Крайни твърдения като „Няма с този мандат или с участието на ГЕРБ”, би трябвало да се правят, след като мине лидерска среща. Такава трябва да има и това е най-естественото в тази политическа ситуация”, добави той.

Според него, това, че по време на предизборна кампания си казал, че няма да разговаряш с някой, а след това сте седнали на една маса, означава еволюция.

„През последните 2 г. стигнахме до там, да се обвиняваме, а всички сме отговорни и трябва да говорим за държавата и нейното стабилно развитие. Не виждаме докъде се докарваме, увлечени в това какво иска партийния електорат“, смята председателя на Народното събрание.

Той припомни, че през последните години се е говорило, че ГЕРБ не може да участва в управлението, защото това щяло да бъде своеобразна пералня. Ако ние само подкрепяме едно правителство на малцинството, това предпране ли ще е или ще е пак изпиране?“, попита Желязков.

Попитан какво ще е тяхното поведение Желязков отговори, че продължават да считат, че стабилното управление може да има между първия и втория.

„Трябва да се говори не за имена на министри, а за политики. Кабинетът трябва да е много балансиран, а не да има превес на една или друга политическа сила. Не сме поставяли темата за премие, за министри“, категоричен бе той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X