https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕдна фирма прецака идеята на общината, взе 21 от общо 27 павилиона...

Една фирма прецака идеята на общината, взе 21 от общо 27 павилиона в Русе

Фирмата „Лъчезара 2005” обърка плановете на община Русе павилионите от бившата „Лафка“ да отворят възможности за малък бизнес на повече русенски семейства. Компанията успя с наддаване “до дупка” да вземе 21 от общо 27 павилиона.

При начални тръжни цени от 50 до 100 лв. някои от павилиончетата стигнаха до 800 лева без ДДС наем на месец.

„Имах благородната идея павилионите на спирките да отидат при повече различни хора, повече семейства да започнат малък семеен бизнес и с това да осигуряват прехраната си. Затова обявихме търга така, а не отидохме на преговори с отделни фирми, които да ги наемат на куп. Не съм подозирал, че ще ги спечели една фирма. Но аз нямам право по закон да се намеся в този процес”, заяви пред “Бряг” кметът на Русе Пенчо Милков.

В разговорите преди началото на търга кандидатите се опитали предварително да се договорят кой за какъв обект ще играе, но представителят на фирмата, спечелила най-много обекти, „Лъчезара 2005”, категорично обявил, че ще играе за всички павилиони.

„Каза пред всички, че ще наддава до 3000 лв. на павилион, такива му били инструкциите“, разкри за в. „Бряг” участник в търга, който пожела анонимност. Всеизвестна тайна сред участниците в наддаването бил и фактът, че младежът, който наддавал на търга с пълномощно от името на фирма „Лъчезара 2005”, е от Варна. Запознати с бизнеса напомнят, че именно от Варна всъщност навремето „Лафка“ превзе града ни.

Фирмата победител отрича варненска връзка

Фирма „Лъчезара 2005”, спечелила 21 обекта в търга, е известна на русенци като собственик на кварталните магазини за хранителни стоки „Зари”. Тя има и склад за млечни и месни продукти.

„Коментарите в социалните мрежи не отговарят на истината. Ние се явихме на търга и спечелихме 21 обекта, от които за 17 нямаше други кандидати, освен нас. Значи сме наддавали и сме преборили, така да се каже, кандидатите за четири павилиона. Останалите шест обекта ги спечелиха други, защото за нас не представляваха особен интерес и се отказахме в процеса на наддаването. Ще изчакаме да приключат процедурите по търга и когато бъдем обявени за спечелили обектите, за които играхме, ще съобщим какво точно ще развиваме в тях. Както е известно от условията на търга – предстои будките да бъдат ремонтирани, боядисани и чак тогава ще бъдат пуснати в експлоатация”, заяви пред изданието изпълнителният директор на фирмата Емилиян Горанов.

На въпроса верни ли са слуховете, че зад фирма „Лъчезара 2005” стои варненска фирма, която всъщност ще бъде истинският собственик на бизнеса с лафките в Русе, Горанов отговори: „Няма такова нещо. Ние се явихме на търга, ние ще ги експлоатираме.”

Припомняме, че тепърва предстои да се проведе търг и за останалите павилиони на спирките от градската транспортна мрежа, но той още не е насрочен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X