https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниУченици от Русе завоюваха четири първи места на националния кръг на международен...

Ученици от Русе завоюваха четири първи места на националния кръг на международен конкурс

От 9 до 11 юни 2023 г. в с. Оряховица, област Стара Загора, в Регионалния център за извънкласно образование на Фондация „Миню Балкански“, се проведе Националният кръг на престижния Международен конкурс „Методика и информационни технологии в образованието – MITE 2023“. По време на събитието ученици от цялата страна презентираха и демонстрираха свои авторски разработки. В конкурса от град Русе участваха 5 ученици от МГ „Баба Тонка“ и 1 ученик от АЕГ „Гео Милев“. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“.

Учениците представиха и защитиха блестящо своите проекти. При много голяма конкуренция те постигнаха забележителен успех и убедиха националното жури, че са достойни да представят България на Международния кръг на конкурса, като спечелиха ПЪРВО място в четири от десетте ученически направления.

С първо място в направление „Математиката и информатиката в професионалната дейност“ бе удостоен Николай Паришев от 7 клас на МГ „Баба Тонка“ за своя уеб сайт „MentorX – получи помощ от връстници и спечели от знанията си“.

Първо място в направление „Математиката и информатиката в областта на защита на информацията“ завоюваха Александър Славов и Денислав Евтимов от 7 клас на МГ „Баба Тонка“ с тяхната разработка „Symbol – програма за криптиране, декриптиране и генериране на пароли“.

На Първо място в направление „Електронен тематичен журнал“ се класираха Любослав Димов и Никола Великов от 7 клас на МГ „Баба Тонка“ с тяхната онлайн платформа за готварски рецепти „Cook It“.

Първо място в направление „Използване на модели и математически методи за решаване на практически задачи“ спечели Денислав Стоянов от 10 клас на АЕГ „Гео Милев“ със своята образователна игра „Questreign“.

Учениците са допуснати да участват на Международния кръг на конкурса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X