https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАдминистративни неуредици оставиха русенец без инвалидната му пенсия

Административни неуредици оставиха русенец без инвалидната му пенсия

Организационни неуредици и липсата на адекватна комуникация между институциите оставиха инвалид от Русе без пенсия. Заради забавяне на документите, изпращани по административен път, Румен Плачков закъснява с подаването на заявление за преосвидетелстване пред ТЕЛК и така не спазва определения от закона срок. В неговата ситуация са десетки, а може би и стотици хора с увреждания в страната.

Преди 8 години на Румен Плачков е поставена диагнозата мускулна дистрофия – необратимо автоимунно заболяване. Тогава му е определена 80% нетрудоспособност. Последното му решение изтича на 1 юни:

“Получих документа, че трябва да подготвя документите за ТЕЛК в началото на март. Като ми се извиниха от картотеката, че се е получил технически проблем и забавяне при изпращането на тези писма. И в срок, към 15-16 март и чрез личния си лекар електронно и на хартиен носител бяха подадени в картотеката на ТЕЛК Русе.”

Румен Плачков бил спокоен, че е направил всичко както трябва. Знаел, че Териториалните експертни лекарски комисии заради голямата си натовареност разглеждат с голямо закъснение документите. Разчитал обаче, че пенсията му ще бъде служебно възобновена и много се изненадал, когато разбрал, че е спряна. В НОИ-Русе му обяснили, че е пропуснал срока, подавайки документите си 2,5 месеца по-рано.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X