https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенци на метри от престрелка

Русенци на метри от престрелка

В неделя вечер (местно време) в град Анаполис в щата Мериленд двама русенци стават свидетели на престрелка, която се случва на метри от тях. Двамата наши съграждани са на бригада в САЩ, но стават отблизо потърпевши на американската действителност.


Проведохме разследване на местно ниво и един от свидетелите (наш съгражданин) А.А. ни сподели за случката:


„Имаше престрелка до къщата ни с трима загинали. Това се е случи докато се прибирах от работа и чух изстрели в къщата до нас. В съседската къща е имало купон, когато стигнах на мястото, музиката още гърмеше и нямаше, кой да я спре. Били са изстреляни над два пълнителя и половина и разбрахме от съседи, че стрелците са двама и има общо шест застреляни, трима от които са загинали. Бяхме уплашени от факта, че това се случва буквално на метри в съседската къща. Не знам дали са деца или възрастни, но телата ги видях лично.“


А.А. споделя още, че на мястото пристигат бързо патрули от местната полиция, където присъства и кметът на града Гавин Бъкли, който споделя пред CBS News Baltimore:
„Натъжени сме за семействата и за Анаполис, че трябва да се справят с това“
По данни на CBS News Baltimore научаваме, още че:

„Трима души бяха убити и други трима бяха ранени при масова стрелба в неделя вечерта в общност в Анаполис, щата Мериленд в САЩ.
Полицията потвърди, че заподозряното лице е задържано. Открито е поне едно оръжие.


Капитан Ламар Хауърд от криминалното разследване на полицията в Анаполис каза, че детективите работят, за да установят мотива, но това не е била случайна стрелба.
Полицията също смята, че стрелбата е била размяна на стрелба.


“Това е много стабилна общност. Това е много необичайно за тази област”, каза Хауърд. „Не получаваме много обаждания от този характер в този район.“
Официалните лица нямат актуална информация за състоянието на тримата ранени.
„Ние сме в квартал на много средна класа в Анаполис, Мериленд“, каза Бъкли. „Тази вечер отново е пример за безсмислено насилие, хора, които се опитват да разрешават проблеми с оръжия. Това е най-нелепото нещо, което можем да направим като общество. Трябва да направим неща, за да спрем това.“


Изявленията на свидетелите подчертават тяхната тревога и ужас от настъпилото събитие, както и от факта, че насилието се случва в тяхната съседна къща. Престрелката в Анаполис разкрива тревогата и безпокойството на местното население. Инцидентът подчертава необходимостта от продължаващи усилия за регулации относно притежаването на оръжие, предотвратяване на насилието и подобряване на безопасността в общностите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X