https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКодове за опасни валежи и бури в 21 области, включително и Русе

Кодове за опасни валежи и бури в 21 области, включително и Русе

И през следващите 24 часа опасността от наводнения остава много висока. Тази нощ дъждовете в Западна България ще продължат, като на места ще са интензивни и с гръмотевици.

Най-голяма е вероятноста за екстремни явления в Северозападна България, област София и в София-град. В събота оранжев код за опасно време е в сила за почти цяла Западна и Централна България като количеството на валежите може да достигне 70 л. на квадратен метър.

До обяд ще вали главно в западните и централните райони, а до вечерта гръмотевични бури ще се развият и на изток. На места е възможно да паднат и градушки.

Температурите в Западна България ще продължат да се понижават и максималните утре ще бъдат между 17 и 20 градуса. В източните райони ще остане доста по-топло – до 28 градуса.

И в неделя все още на отделни места явленията ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици.

През следващата седмица атмосферата ще се стабилизира и ще се радваме на повече слънце. В понеделник следобедни валежи са възможни в някои източни райони, а във вторник ще е предимно слънчево. От сряда до петък дъждове ще има главно около планините. В сряда, когато настъпва астрономическото лято, температурите ще достигат 32-33 градуса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X