https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиТежко е състоянието на бебетата на щъркелите Драго и Драга

Тежко е състоянието на бебетата на щъркелите Драго и Драга

Тежко е състоянието на бебетата на семейството щъркели Драга и Драго, след като гнездото им падна заради силните дъждове. То се намираше в село Драгушиново и се наблюдава с камера. Именно благодарение на нея пострадалите птици веднага са откарани в спасителния център за диви животни.

Оттам обаче не дават много добра прогноза за това какво ще се случи с малките на известното щъркелово семейство:

“Двете щъркелчета са в доста лошо състояние. Най-вероятно едното ще го евтаназираме, тъй като има два счупени крака и отделно има доста сериозна разкъсна рана в коремна кухина, която вчера сме зашили и в момента единия крак няма чувствителност. Затова и може би ще изчакаме днес до края на деня и утре да видим дали ще има промяна. Най-вероятно ще ампутираме едното крило на другото. Ще се опитаме да му направим и остеосинтеза. За щастие родителите на малките не са пострадали и са добре”, обясни лекуващият ветеринар.

Ако второто щъркелче оцелее, ще бъде настанено в някой български зоопарк или в един спасителен център за щъркели, където ги размножават в Италия, а гнездото на Драго и Драга ще бъде възстановено за следващия сезон.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X