https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДимитър Найденов: Очаквам Сарафов да поеме ролята на "чадър над организираната престъпност"

Димитър Найденов: Очаквам Сарафов да поеме ролята на “чадър над организираната престъпност”

“Очаквам Сарафов да си поеме ролята, която Гешев беше държал дълго време – ролята на “чадър над организираната престъпност”. Изборът на Борислав Сарафов не е случаен. Той започва да копира поведението, което имаше Гешев в продължение на 3 години и половина”, коментира пред БНР депутатът от ПП-ДБ Димитър Найденов.

Той смята за несериозна политическата заявка на Гешев:

“В продължение на 4 години той имаше най-силния инструмент – той беше главен прокурор и разполагаше с правомощията да води ефективна борба с корупцията, с мафията във властта, а той не свърши нищо, дори им съдействаше, беше “чадър” 4 години. Сега да обяснява, че тепърва ще започва да се бори, но по трудната пътека, е доста несериозно”.

“Гешев го смениха в момента, в който той престана да бъде “чадър” на тази мафия, за която говори. Тя просто се отърва от него”, добави депутатът. Според него имаме проблем с прокуратурата и фигурата на главния прокурор поради нейната свръховластеност и безконтролност:

“Когато прокуратурата не изпълнява задълженията си, няма кой да я контролира и принуди. Това се наблюдава най-вече по споменатите от него дела на трупчета срещу политици, които с години стоят и по тях не се работи”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X