https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорисов: Аз няма да сваля правителството

Борисов: Аз няма да сваля правителството

“По никакъв начин не тласкаме държавата към война”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламента, коментирайки думите на Румен Радев от тази сутрин, че правителството тласка България към войната в Украйна.

“Аз не си пиша с никого есемеси и какво да стоплям, то си е топло. Вчера за първи път се запознах с Лена Бориславова и разбрах какви са истинските им намерения – да управляват държавата еднолично. Това разбрах, не мога да си разказвам разговорите”, добави Борисов.

“Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има?”, попита той журналистите.

“Те в момента правят това, което в запаса – поголовни смени в агенциите и министерствата, сега искат и регулаторите. Седем дни им било малко времето, говорих с Христо Иванов”, продължи той и призна, че снощи е помолил да му се извади записът от заседанието на ПП.

“Те назначават навсякъде своите хора. Те нямат политическо семейство и предлагат еврокомисар. Те искат всичко”, отсече Борисов.

“Споразумение няма. Вчера ясно казах, Христо Иванов същото го предлагаше да подпишем такова споразумение. Те правят всичко, което Делян Добрев предупреждаваше, виждам го тук отзад, и искат да командват и парламентарната ни група. Видяха, че са в изолация, че другите партии не ги искат, Денков също твърдеше, че ще работи с всички партии, сега, когато те не ги намерят, а ние ги намерим, изведнъж става плаващо мнозинство”, заяви лидерът на ГЕРБ.

“Разправяме се само за постове, кой да стане шеф на ДАНС – техният депутат Петър Петров”, призна той.

“Аз няма да сваля правителството, ясно и точно го казвам”, отсече Борисов.

“С това правителство на Асен Василев трябва да влезем в местните избори – с тяхното МВР, с техните служби, търсят служебна победа на местните избори. Ние не сме жертвени агнета. Чухте ли заплаха в моите думи? Единственият упрек към мен, който съм чул, е защо Иван Гешев толкова години е бил главен прокурор”, коментира Бойко Борисов и заяви, че това, което казва днес, било загриженост. Той апелира към премиера Денков да си стъпи на краката.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X