https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорисов: От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за...

Борисов: От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна

По никакъв начин не тласкаме държавата към война, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов думите на президента Румен Радев:

“По никакъв начин не тласкаме държавата към война. Ние действаме така. В случая нямам никакво основание да говоря от името на правителството, мога да говоря само от името на парламентарната си група, че целият демократичен свят помага на Украйна. Кой с каквото може“.

Правителствата от последните години са изнасяли оръжие за Украйна на двойно завишени цени, съобщи Борисов и уточни, че е узнал това по време на среща със зам.-министъра на отбраната на Украйна, провела се вчера:

„От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна. Само че разликата между производствената търговска цена и доставката е 2 пъти. Сиреч, някой през цялото време изнася оръжие, а в същото време някой комисионери лапат от 40 до 100% печалба! Откъде да знам кой! Който тогава е управлявал! Който управлява тези процеси в последните години. Редовни, служебни…”.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която като министър на икономиката и индустрията в кабинета на Кирил Петков издаваше разрешения за износ на оръжия за Украйна, определи твърденията на Борисов като лъжа:

„Очевидно след махането на Гешев господин Борисов навири гребена и отново започна, в негов стил, поредния опит да въвлече БСП в общия хаос, който създадоха. Изглежда го дразни това, че БСП стои стабилно и отстрани на техните сглобки; говори и се мъчи по някакъв начин да привлече и нас; да хвърли върху нас вина. Няма как да му се получи! Лъжи, категорично“.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X