https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПремиерът Денков: И двете ни кандидатури за еврокомисар са много достойни

Премиерът Денков: И двете ни кандидатури за еврокомисар са много достойни

“Както вече знаете, има две кандидатури за еврокомисар. Представени са в писмото до председателя на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен. Двете имена са известни на общността – Даниел Лорер и Илиана Иванова. И двамата имат много висок експертен опит”, заяви премиерът акад. Николай Денков след заседание на Министерски съвет.

Той определи и двамата като “много достойни кандидати” със “сериозен експертен опит и натрупани активи в различни области”.

“Г-жа Иванова има повече опит в Европейската сметна палата. Г-н Лорер има много богат опит в иновациите, в бизнеса и като български депутат и член на комисиите в Народното събрание, също така като първи министър на иновациите и растежа в България”.

“В писмото-покана е предоставена възможността за две кандидатури, ние се възползваме от нея. И двете кандидатури са много силни и имат своя специфика. Във вътрешните процедури на ЕК трябва да видят кой от двамата кандидати би се вписал най-добре в настоящата структура. За довършване на мандата той ще трябва да приеме определени ресори. От една страна Даниел Лорер има по-близък профил до иновации и ресора, който имаше Мария Габриел. Г-жа Иванова има друг профил, който може да се окаже ценен. Тази оценка ще е комплекса и не можем да я направим от София”, коментира още премиерът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X