https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДенков: Не е нужно ПП-ДБ да ми искат оставката – ако нещата...

Денков: Не е нужно ПП-ДБ да ми искат оставката – ако нещата не вървят, сам ще си я подам

“Има два начина за взимане на управленски решения – единият е през лобизъм. Това е най-често ползваният начин в България и една от болестите при управлението на нашата икономика. Самият факт, че Румъния, Гърция, прибалтийските държави в много отношения дръпнаха напред показва, че този тип вземане на решения има своите негативи и в България трябва да го преодолеем”, заяви пред журналисти премиерък Николай Денков.

Той поясни, че единственият позитивен начин да се преодолее този тип вземане на решения е да се стъпи на ясни анализи къде са проблемите, които се базират на научни подходи, и решенията да се вземат по такъв начин, че средствата да се използват възможно най-ефективно.

Денков подчерта, че към момента работата в Министерски съвет върви конструктивно и спокойно и всякакъв вид споразумение за управлението е в ръцете на двете водещи формации ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Той разясни, че е готов да се включи в разговорите между двете партии, но те първо трябва да разработят механизъм, който да реализира законодателната и управленската програма.

Министър-председателят увери също така, че ГЕРБ участва при подбора на министри и зам.-министри.

Твърденията, че само ПП-ДБ вземат решения не са верни. Всички назначения са на базата на разговори и консенсус. Твърдението, че ГЕРБ нямат зам.-министри е меко казано преувеличено, поясни премиерът.

Николай Денков отбеляза, че не е нужно от неговата партия да го принуждават да си подава оставката, защото обясни, че ако процесите не вървят, както са били договорени, сам ще си подаде оставката. Той обаче подчерта, че е оптимист, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще намерят начин да формулират общ механизъм по законодателните и управленски приоритети на България.

„Ако забравим за реториката, всяка от двете страни направи доста компромиси, но явно трябва да се направят още“, каза премиерът.

От думите му стана ясно, че управленската програма на правителството е на финалната права и още следващата седмица ще бъде представена публично, като добави, че тя е изработена съвместно с ГЕРБ.

По темата с оръжейните складове Денков заяви, че през последните 20 години периодично се случват някакви взривове, но досега разследващите органи нито веднъж не са предоставили официални резултати от разследванията.

„Трябва да разполагаме с надеждна информация, защото иначе изглежда, че някой не си е свършил работата“, посочи той и напомни, че отбранителната промишленост е един от секторите с най-голям принос към икономиката на страната.

Акад. Денков още веднъж използва възможността да подчертае, че България няма да изпраща войници и медицински лица на фронта в Украйна. По думите му всичко произлиза от упоритата дезинформация, разпространявана от сайтове и политици, най-вече от представителите на партия “Възраждане”, като целта е да се сплашват хората.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X