https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИнтензивен дъжд остави бул. "Тутракан" под вода

Интензивен дъжд остави бул. “Тутракан” под вода

Кратък, но интензивен валеж вчера следобед стана причина за огромна локва, която блокира бул.”Тутракан” в Русе. Движението беше спряно и в двете посоки за около половин час, а значителното количество вода затвори и входа на единия от тир паркингите в района. Ситуацията допълнително беше усложнена от закъсал украински камион.

Според собственичката на паркинга, водата е била над гумите на камионите, паркирани до самия булевард и това не се случва за първи път.

Наводнението стана причина и за инцидента с украинския тир. Водачът, който не познавал трасето, решил, че ще може да премине през локвата, ако от дясната лента премине в крайната лява, където нивото на водата е по-ниско. За съжаление обаче заради високото ниво на водата не видял тревната разделителна ивица под нея и заседнал.

Екипи на ВиК и пожарна отвориха решетките, за да може да се поеме водата от шахтите и след 20 минути автомобилите започнаха да преминават в насрещното, като се изчакваха. След това започна и акцията по ваденето на тира, чието ремарке бе заседнало и усукано на пътя, блокирайки лентите за движение. Единствено благодарение на опитността на останалите шофьори от тир паркинга и с тяхно съдействие закъсалият камион беше изваден.

Както обикновено, имаше автомобили, които изгубиха номерата си, а други пък бяха намерени, но булевардът вече е проходим и в двете посоки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X