https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПригожин проговори за края на "Вагнер"

Пригожин проговори за края на “Вагнер”

Лидерът на групата “Вагнер” Евгений Пригожин направи първи коментар след края на опита за преврат в събота. Той отрече твърденията, че неговите войници ще подпишат договори с руското министерство на отбраната.

Пригожин посочи, че „походът“ е бил предприет, за да се избегне унищожаването на частната военна група и че “Вагнер” е трябвало да прекрати съществуването си на 1 юли. Всичко това той сподели в 11-минутно аудио съобщение, пуснато в приложението за съобщения Телеграм.

Лидерът на наемниците каза още, че целта е била да се направи протест срещу неефективното водене на войната в Украйна, а не да се свали правителството в Москва.

Съгласно споразумение, постигнато с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, лидерът на “Вагнер” прекрати похода на бойци на групата към Москва. Договорката предвижда Пригожин да отиде в Беларус.

Шефът на “Вагнер” каза, че Лукашенко е направил предложения, за да може групата да продължи да функционира.

Напредването на силите на “Вагнер” към Москва показва “сериозни проблеми със сигурността” в Русия, изтъкна шефът на частната военна компания. Той увери, че цивилните по пътя са подкрепяли похода на неговите бойци към руската столица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X