https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДенков: Престои лидерска среща

Денков: Престои лидерска среща

„Коалиционното споразумение е усилие на парламентарните сили, ние в МС си вършим работата, действаме по всички поставени задачи. Основните противоречия са свързани с приемането на законите в НС”. Това коментира премиерът Николай Денков пред журналисти и потвърди, че предстои лидерска среща, в която ще участва и той.

По думите на премиера договарянето на коалиционно споразумение би отнело месеци наред:

“Надявам се да стигнем до ротация и работя много упорито за това нещо. Да видим дали, когато се смени премиерът и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази възможност да бъде търпелив, както съм аз в момента, за да търсим консенсус. С г-жа Мария Габриел работим много добре, спокойно, обсъждаме, но и тя е подложена на много сериозен натиск от хора от средите на ГЕРБ”.

За новия пакет от военна помощ за Украйна премиерът потвърди, че това което ще даде страната ни е аналогично на това от първия транш и ще се предоставя на етапи. Денков беше категоричен, че страната ни е изпуснала преди 10 – 15 месеца някои от възможностите България да получи заместващо въоръжение за армията:

“Бих казал, че това отразява политиката на служебното правителство – то не се е интересувало как да използва тези възможности. Още по-ярък пример е възможността за включване на нашия военнопромишлен комплекс в производство на снаряди с подходящи инвестиции по натовски стандарти”.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X