https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДенков: Има разминаване в "сглобката" при гласуване на законопроекти

Денков: Има разминаване в “сглобката” при гласуване на законопроекти

“Основното напрежение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ възниква при гласуването на законопроекти. При няколко вота имаше разминаване в сглобката на партиите, които подкрепят правителството, което е проблем. Формациите би трябвало да гласуват заедно договорената законодателна програма”, заяви премиерът Николай Денков, който присъства на учението на Специалните сили на Българската армия “Stealth Dagger`23”.

Министър-председателят коментира изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че вчерашната среща с ПП-ДБ “не е произвела нищо, освен още една разделителна линия – помпозната проява за издигане на кандидат кмет на София месеци преди изборите”.

„Големият проблем в момента не е как работи правителството. Ние успяваме да си вършим работата. Това, което трябва да се реши, е как да се осигури законодателната програма, без която цялото усилие няма смисъл. Има много решения, които изискват координация между МС и Народното събрание. Затова и аз участвам в тези срещи и се опитвам да помогна, доколкото мога”, заяви Денков.

Той добави, че където има ясни проекти от полза за отбраната, те ще бъдат финансирани. И отбеляза, че е важно, когато се планират проектите, да става ясно, че от една страна българската армия получава собствена сила, а от друга – ще се интегрира по-добре в силите на НАТО.

Относно бюджета премиерът каза, че има „пълна последователност” в действията на кабинета. “Спазихме си ангажимента, такъв е бюджетът. Всеки може да го види”, заяви Денков.

“БСП искат да се увеличи бюджета, което е индиректно заявление, че не одобряват влизането в еврозоната. За ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС членството в еврозоната е приоритет, без това да става за сметка на заплатите и пенсиите на хората”, коментира още Денков.

„Очевидно е, че в момента закърпваме ситуацията, защото служебното правителство не внесе бюджет в края на миналата година”, категоричен бе министър-председателят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X