https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРусенец е сред най-младите депутати в парламента

Русенец е сред най-младите депутати в парламента

Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС е на 23 години и е сред най-младите депутати в този парламент. Пред bTV за себе си той разказва:

„Роден съм в град Русе. На 23 години съм. Завършил съм Математическата гимназия в Русе с отличие. В момента следвам право, отново в родния си град, последна година. Номиниран съм за „Студент на годината“ от Юридическия факултет. С големи амбиции, искрени, за това да направим такива условия в държавата, че младите хора да остават тук“.

“Политиката е с мен от най-малка детска възраст в моето семейство, потомствено явление. Винаги съм слушал за политиката”, обясни Георги Кръстев.

“Майка ми се занимава с политика – заместник-председател на общинския съвет в Русе. Аз съм убеден, че това е моята политическа сила и заради лидера – г-н Борисов, който пък ми даде път за развитие в политиката” добавя Кръстев. “Той ме сложи областен координатор на ГЕРБ преди 2 години и половина”.

Младият депутат е един от вносителите на промените в закона за достъп до обществената информация, който през тази седмица вкара партията в обяснителен режим заради опасенията, че тези промени ще ограничат достъпа до информация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X