https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСобственикът на “Севастопол” се отказа от ремонта

Собственикът на “Севастопол” се отказа от ремонта

Сградата на ул. “Славянска” е паметник на културата от ансамблово значение и още преди 5 години премина нужните процедури, за да може да бъде укрепена и ремонтирана. Разрешителното за строеж беше съгласувано и с Министерството на културата, проектът за архитектурно обновяване беше на студио “Бондарт”, а инвеститор беше “Норд Холидей” ООД.

Сградата трябваше да се превърне в модерен хотел, но със запазена архитектура. Обновяването й започна и основите бяха укрепени, но след това работата спря. Според информационната табела, която и в момента може да се види на хотела, планираният старт на работата е бил на 4 декември 2017 година, а срокът за завършване е две години.

Сградата е построена в края на 19-и век и е била собственост на видния възрожденец Иван Стоянов-Соларя. След това в нея се е помещавала Централната поща на града, Дирекцията на полицията, а след 1944 година е превърната в хотел. Разрушителното земетресение във Вранча през 1977 година нанася сериозни щети на сградата. Въпреки това дълги години продължава да работи само барът на първия етаж. До 1999 година, когато в него бяха убити охранител и приятелката му и заведението беше окончателно затворено, а постройката продължи да се руши.

Сега емблематичната за Русе сграда на някогашния хотел “Севастопол” е отново на пазара и се продава, става ясно от обява в популярен сайт за имоти. Някогашният собственик “Норд Холидей” ООД отказва коментар по темата. Цената може да се разбере при запитване, става ясно още от обявата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X