https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Българският национален интерес бе продаден три пъти за един ден

Нинова: Българският национален интерес бе продаден три пъти за един ден

Българският национален интерес бе продаден три пъти за един ден – голям шлем за национално предателство, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание относно одобрената декларация за присъединяване на Украйна в НАТО и посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България и решението за обновяване на военно-временните резерви.

“Бойко Борисов персонално е виновен за всичко това”, нападна Нинова лидера на ГЕРБ и бивш премиер. Какво промени позицията на Борисов, на ГЕРБ? Вероятно страхувайки се от “Магнитски”, смята Нинова, обвинявайки Борисов, че продава партията и избирателите си, за да спаси себе си. На второ място отговорни са ПП/ДБ, които за власт, за пари и правителство предадоха избирателите си, прегръщайки се с ГЕРБ/СДС.

БСП не се върти като ветропоказател и стои в основата на българския национален интерес, подчерта Нинова.

“Много пъти в зала чухте изразена грижа за Украйна и украинския народ, но от другата страна ие грижа за Русия и руския народ. Освен БСП никой не постави акцент върху българския национален интерес и грижата за българския народ”, изтъкна Корнелия Нинова.

Проектът за АЕЦ “Белене” бе продаден днес, посочи Нинова. Българският национален интерес диктува да имаме боеспособна армия и това бе продадено днес – да се опразнят всички складове на Министерство на отбраната от боеприпаси и да бъдат прoдадени на чужда държава. Българският национален интерес е да има мир и спокойствие в региона – подкрепата за членство на Украйна в НАТО означава засилване на напрежението и риск от увеличаване на военните действия в Черно море, предупреди Нинова.

Според нея посещението на украинския президент Володимир Зеленски предизвика всички решения на Народното събрание в полза на Украйна. БСП не са поканени на срещата на ръководствата на парламентарните групи със Зеленски. Поканени са само тези партии, подписали декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО.

Припомняме, че изразът “голям шлем” придоби популярност покрай енергийната инициатива на президента Георги Първанов с Русия и президента Владимир Путин, който включваше три големи проекта петролопроводът “Бургас – Александруполис”, газопроводът “Южен поток” и АЕЦ “Белене”, от които до този момент е осъществен единствено “Южен поток” под името обаче Балкански/Турски поток.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X