https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПрезидентът Румен Радев ще приеме в 15:00 часа държавния глава на Украйна...

Президентът Румен Радев ще приеме в 15:00 часа държавния глава на Украйна Володимир Зеленски

Президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 държавния глава на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение в България по покана на министър-председателя, съобщиха от прессекретариата на българския президент. Срещата между двамата ще е в 15:00 часа.

По-рано днес от правителствената информационна служба съобщиха, че Зеленски е на еднодневно посещение в България. В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членство на Украйна в НАТО.

Очаква се да бъдат подписани съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно днес премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X