https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗеленски и Денков подписаха съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна (на...

Зеленски и Денков подписаха съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна (на живо)

Премиерът на България Николай Денков и държавният глава на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение у нас, подписаха в Министерския съвет съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна.

Искам да ти благодаря, България, за подкрепата и защитата на нашите хора. Това каза на брифинг в Министерския съвет президентът на Украйна Володимир Зеленски след среща с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Много е важно, че в тази морална криза в Европа, България е защитница, противник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата независимост, добави президентът на Украйна.

Независима и суверенна Украйна е ключова за евроатлантическата сигурност в региона. Това каза на брифинг в Министерския съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с президента на Украйна Володимир Зеленски.

България е последователна в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, защото сме убедени, че независима и суверенна Украйна е ключова за евроатлантическата сигурност в региона. Русия трябва да се изтегли безусловно в нейните международно признати граници, както и да понесе съответната отговорност, заяви Денков.

Предстои Зеленски да бъде приет от президента Румен Радев. След това украинският президент ще се срещне и с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X