https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОбластна администрация - Русе отново ще подкрепи Европейския ден на спорта в...

Областна администрация – Русе отново ще подкрепи Европейския ден на спорта в училище

За девета поредна година сдружение „БГ Бъди активен“ организира Европейски ден на спорта в училище. Тази година инициативата ще се проведе на 29 септември и отново ще бъде подкрепена от Областна администрация – Русе.

„Вярвам, че уменията, които се усвояват чрез различни спортни активности допринасят за цялостното развитие на младите хора. Спортът не само формира здравословни навици, но и учи на уважение, постоянство и дисциплина“, коментира областният управител Анатоли Станев.

„Знаем, че за Областната администрация включването на младите хора в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици, поради което разчитаме на Вашата подкрепа“, споделят от своя страна организаторите и изказват благодарност на Станев и екипа му за оказаното съдействие до момента.

Припомняме, че през 2022 година над 2500 деца и ученици и повече от 450 преподаватели от 19 учебни заведения на територията на област Русе се включиха в инициативата. Спрямо 2021-а през изминалата година в инициативата в русенско са участвали с 8 повече училища и над 200 повече учители.

Русенската детска градина „Снежанка“ бе определена за най-активното учебно заведение в региона. В събитието са участвали всички 338 деца от учебното заведение, като те са били част от общо 14 активности – гимнастика, аеробика, щафетни игри, състезателни игри с велосипеди, тротинетки и картинги и не на последно място подвижни и екологични игри.

Организирани бяха и допълнително демонстрация на баскетбол от БК „Дунав“ с Пламен Дечев, който е треньор и демонстрация на футбол от ФК „Дунав“ с Александър Маринов, който също е треньор. На национално ниво част от инициативата са били над 700 учебни заведения, повече от 136 000 ученици и близо 21 000 преподаватели и родители.

Амбицията на организаторите е през тази година всички учебни заведения от България да станат част от Европейския ден на спорта в училище.

По-подробна информация за всички минали и предстоящи събития може да бъде открита на сайта на сдружение „БГ Бъди активен“ – www.bgbeactive.org.

По традиция инициативата е подкрепена на национално ниво и от Министерството на младежта и спорта, като част от кампанията NowWeMove и Европейската седмица на спорта #BeActive.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X