https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСтанимир Бояджиев стана парламентарен секретар на социалния министър

Станимир Бояджиев стана парламентарен секретар на социалния министър

Докторантът в Русенския университет „Ангел Кънчев“ Станимир Бояджиев е назначен за парламентарен секретар в политическия кабинет на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

“Длъжността е от ключово значение във всяко министерство, защото ролята на парламентарните секретари е да координират връзките между съответния министър и Народното събрание, както и да организират и контролират процеса по внасяне на законопроекти, решения, становища, отговори на въпроси и питания пред народните представители”, поясни още Бояджиев.

Той изрази благодарност и уважение към Шалапатова за доверието и споделя, че за него това е изключителна възможност да служи на обществото и да работи за подобряването на условията на труд и социалната и демографската политика в България.

Бояджиев има богат опит в неправителствения сектор като в периода 2017-2021 г. е Председател на Българския младежки Червен кръст и член на Националния съвет на Българския Червен кръст. В периода 2020-2022 г. е заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети. Представител на България в Европейския студентски съюз като през мандат 2021-2022 г. е бил и член на Изпълнителния комитет на ESU.

Завършва средното си образование в Американския колеж във Велико Търново с отличие. Магистър по право и докторант по публично право в Русенския университет. Специализира лидерство и мениджмънт в Harvard Business School. Работи в системата на Министерство на труда и социалната политика от 2021 година, като е бил на експертни позиции в Агенция по заетостта. Владее английски, немски и руски език.

Бояджиев беше и кандидат от гражданската квота парламентарните избори през април 2021 г. от листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Русе. „Никога не съм бил обвързван с политическа партия и сега не съм член на никоя партия“, подчертава Бояджиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X