https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора„Граждански поход за мир и неутралитет“ в Русе

„Граждански поход за мир и неутралитет“ в Русе

„Граждански поход за мир и неутралитет“ се състоя снощи в Русе. Осмото издание на събитието събра представители на политически сили и граждани пред сградата на Областна и общинска администрация – Русе в 18 часа, като те носеха български национални знамена и се обявиха против намесването на България във войната в Украйна с предоставянето на оръжия и пристанища за военни кораби.

Ораторите заявиха желанието страната ни да бъде посредник на преговори за постигане на мир между двете държави в конфликта, а не за разширяването и ескалирането му. Народният представител от ПП „Възраждане“ в 19-и МИР – Русе Златан Златанов сподели впечатленията си от посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски в София преди дни и осъди одобряването на военна помощ от България за страната му.

По време на събитието се събираха подписи за национален референдум, озаглавен „България за мир и суверенитет“. Продължава и събирането на подписи за провеждането на референдум против навлизането на джендър идеологията в образователната система на България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X