https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМинистър Тодор Тагарев и полският посланик Мачей Шимански обсъдиха потенциала за задълбочаване...

Министър Тодор Тагарев и полският посланик Мачей Шимански обсъдиха потенциала за задълбочаване на сътрудничеството в областта на отбраната

Потенциала за задълбочаване на сътрудничеството между отбранителните индустрии на България и Полша обсъдиха на днешната си среща министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Полша Мачей Шимански. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Двамата определиха двустранното сътрудничество в областта на отбраната като стабилно и перспективно.

Тагарев представи основните си приоритети, сред които – продължаване на усилията за укрепване на отбранителните способности, принос на страната и нейната армия в осигуряването на сигурност и стабилност в Черноморския регион и Югоизточна Европа и осигуряване на демократични гражданско-военни отношения.

Посланик Шимански подчерта, че в неговата родина солидарността с Украйна е недвусмислена и приветства политиката на българското правителство за оказване на подкрепа. Украинският президент Володимир Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение при визитата си в България, стана ясно от думите на министъра на отбраната Тодор Тагарев преди дни.

В срещата участваха още заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и аташето по отбрана полковник Пьотр Грела, информират още от МО.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X