https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСНЦ "Дунавско сияние" - Русе с нов проект, насочен към деца и...

СНЦ “Дунавско сияние” – Русе с нов проект, насочен към деца и възрастни в неравностойно положение

„Equilibrium point“ или “Точка на равновесие“ е новият творчески проект на СНЦ „Дунавско сияние“- Русе, който стартира от 10 юли /Понеделник / от 15.00 ч. в Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Русе / КСУДС /.

Той е насочен към оказване на грижа и емпатия на деца и възрастни в неравностойно положение. Партньори в социалната инициатива са: КСУДС, администриран от Сдружение „Еквилибриум“ и Дом за стари хора „Възраждане“. Проектът е финансиран по Програма „Синева“ – специална програма на „Овергаз мрежи“ АД , насърчаваща доброволчеството на своите служители в полза на обществото.

Основната идея на проекта е, децата от КСУДС, съвместно със служители от групата на „Овергаз“ и доброволци от СНЦ „Дунавско сияние“ да изработят лични подаръци и поздравителни картички към възрастните хора от Дом „Възраждане“, както и да „композират“ и изнесат обща празнична програма за 1 октомври – Международния ден на възрастните хора.

За тази цел, всеки понеделник от ваканционния месец юли „врата ще отвори“ творческо ателие „Плюшено сърце“, в което децата с помощта на специализирана машина за релефни картички ще изработят около 250 персонални поздравителни послания към възрастните хора от Дом „Възраждане“ . Освен това, те ще ги зарадват и с по едно уникално плюшено сърце – символ на признателността на децата към мъдростта и опита на хората от „златната възраст.

Това проектно предложение си поставя амбициозната задача да допринесе за „изграждане“ на емоционален междупоколенчески мост и емпатия между две сами по себе си „трудни“ социални групи – децата в риск от КСДУС и самотните хора от Дом „Възраждане“.

СНЦ „Дунавско сияние“ е установило през годините трайни взаимоотношение с КСУДС. Техните възпитаници са редовни участници в наши инициативи, като:
– Онлайн конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“;
– Конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството;
– Творчески работилнички „Еко художник“ и „Еко бижутер“;
– Коледна благотворителност „Рождествено дете“ и др.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X