https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноМетеорит уплаши Северозапада

Метеорит уплаши Северозапада

Падаща ярка светлина и взрив е забелязана в небето над София, Видин, Лом и други населени места към 21:50 ч.снощи. Властите проверяват версията за метеор, който е избухнал във въздуха. Необичайното явление уплаши хората от Северозапада и предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Новината за ярка светлина, която е превърнала нощта в ден дойде от Видин. Много хора там разказват, че са станали свидетели на необичайното явление. Мнозина твърдят, че са чули гръм и тътен. Разтресли са се къщите.

По данни на румънските власти се касае за метеорит, който се е взривил във въздуха.
Малко по-късно информация за небесното явление дойде от Белоградчик, Монтана и други градове в Северозапада. Някои хора са помислили светлината в небето за заря, а други – за преминаващ самолет.

„Не видях светлината, но чух много силен гръм. Зачудих се какво става. След това видях коментарите в социалните мрежи. Първоначално реших, че е земетресение“, Николай от Видин.

“Не се касае за някакъв инцидент, а за природно явление. Какво точно е то, ще оставим експертите да кажат”. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР във Видин Петър Коцин.

“На територията на област Видин няма никакво напрежение, всичко е спокойно”, успокои гражданите той.

По думите му още снощи всички налични сили на ОДМВР-Видин са били насочени да обходят областта и да търсят пострадали хора.

“Пожари и материални щети не бяха установени”, допълни Коцин. Той уточни, че има само един подаден сигнал за случая – от село Гомотарци.

“Сигнал, че в близост до стопанска постройка се е чул силен гръм, е подаден в 21:50 часа. Почти в цялата област се е чул този тътен”, допълни Коцин.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X