https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСДС-Русе с поредни критики към общинската администрация

СДС-Русе с поредни критики към общинската администрация

През следващата седмица общинските съветници от групата на Местна коалиция СДС ще поканят всички политически партии от център – дясното пространство на разговор относно бъдещето на община Русе в светлината на предстоящите местни избори. На тази среща ще се обсъдят идеите за бъдещото управление на града и на общината.

По повод предложенията за утрешната сесия на Общинския съвет, съветниците от СДС-Русе отправиха и поредните критики към общинската администрация. Една от основните теми, която е предизвикала разнобой и по време на постоянните комисии, е увеличаването на капитала на „Общински пазари“ заради недостиг на средства за изграждането на плувния комплекс в Парка на младежта.

Съпредседателят на групата на СДС Станимир Станчев припомни с документ, че през октомври 2022 г. са били поискани допълнително 250 000 лв. от общинския бюджет за проектиране и изграждане на топлопровод и абонатна станция за топлозахранване на бъдещия басейн. Те са гласувани на сесията през ноември 2022 г. Сега отново се иска увеличаване на капитала на дружеството, само че с 500 000 лв. общински пари, отново за същото нещо – изграждане на топлопровод и абонатна станция за топлозахранване на плувния басейн.

„Явно парите не стигат, за което предупредихме навремето. Колко пари още ще трябва да се дават за басейна? Всичко това потвърждава тезата, че се работи за дестабилизирането на „Общински пазари““, каза Станчев. И припомни, че това предложение е било отхвърлено и от водещата комисия по икономика, и от комисията по законност.

Съпредседателят на групата на СДС Елеонора Николова коментира, че басейнът е трябвало да се изгради там, където е имало разрешение за строеж – до мола. Вместо това се разрушава Паркът на младежта, докато в същото време на терена до мола общината иска да направи нов парк. По думите на Николова има индикации, че част от басейна в парка се изгражда всъщност върху терен на частен собственик и това ще спре строителството.

Кметът Пенчо Милков пропусна възможността новият паркинг до Дунав мост да се управлява от и да реализира приход за Община Русе, заявиха общинските съветници от СДС.

Реализираните суми от буферния паркинг само за два месеца са в размер на 500 хил, лв., твърдят от синята централа. По думите им контролните органи трябва да проверят сделката. “Не знам дали фирмата на Таки е най-подходящата за нашия град. Но тези пари не остават в града”, коментира общинската съветничка от СДС Елеонора Николова.

Тя заяви, че е имало интерес от русенски фирми да направят паркинга, но по думите й те са били отблъснати с неприемливи финансови изисквания. “Как искаме гражданите на Русе да остават тук, да има икономическо благосъстояние и развитие на града?! Няма как да се случи!”, заключи Николова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X