https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДепутати от ПП-ДБ ще се срещнат с представители на Министерство на финансите...

Депутати от ПП-ДБ ще се срещнат с представители на Министерство на финансите във връзка с исканията на КНСБ

“Поет е ангажимент пред КНСБ депутати от “Продължаваме Промяната – Демократична България” (ПП-ДБ), които са членове на бюджетна комисия, да направят в началото на следващата седмица среща с представители на Министерство на финансите”, заяви пред журналисти Венко Сабрутев от парламентарната група на ПП-ДБ след среща с ръководството на синдиката във връзка с искания за увеличение на възнагражденията в част от обществения сектор.

“Ще търсим възможности, в рамките обаче на трите процента дефицит, без раздуване на разходната част”, коментира депутатът.

“Чуха се много искания, включително на институти, които са получили 20% увеличение миналата година и само седем месеца след това искат още толкова. За сметка на това има “ужасно изоставащи” като помощник-възпитателите в яслите и градите, които, по данни на синдиката, получават 570 лв. чисто”, каза още Сабрутев.

“Посланието ни към синдикатите беше ясно – с вас сме, доходите трябва да растат, но държавата трябва да има балансиран бюджет с дефицит от до 3%”, посочи той.

По думите му предложението на синдикатите е средствата за увеличение на работещите в обществения сектор да са от капиталовата програма. Сабрутев обаче направи уточнението, че не винаги може да се вземат пари от едно перо, дори и да се струва, че има такава възможност.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X