https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОмбудсманът на Русе очаква гражданите в новия си офис на ул. "Пирот"...

Омбудсманът на Русе очаква гражданите в новия си офис на ул. “Пирот” 10

Първият омбудсман на Русе Валентин Димитров вече има своя приемна, където да посреща и изслушва русенци и да решава техните проблеми. Чистото, уютно, приятно и прохладно място до Музикалното училище, на ул. „Пирот“ №10, Димитров е реновирал с помощта на гражданите, но и със собствен труд.

Обособени са три помещения за приемна и разговор с онези, които искат да подадат сигнал или жалба срещу нередности и несправедливости. Общественият съветник дори е подготвил брошури, които ясно и точно посочват какви са правомощията му, срещу какво могат или не могат да се жалват русенци и как могат да го направят.

Въпреки че омбудсманът още не е започнал официално работа, сигналите и гражданите вече сами го намират и му разказват проблемите си. Най-често се оплакват от процедурите при наем на общински жилища, обобщава Димитров.

Омбудсманът припомня, че жалби и сигнали до обществения съветник се подават устно или писмено. При устните жалби и сигнали се съставя протокол в приемната му, който съдържа данни за жалбоподателя, органа, срещу когото е сигналът и поставеният проблем.

Подаването на жалби и сигнали е безплатно, припомня още Димитров, но уточнява, че те трябва да отговорят на следните условия: да са по проблем, който общественият съветник има право да проучва и да са срещу орган, който омбудсманът може да наблюдава.

Не се приемат жалби и сигнали по кадровата политика на Общинската администрация, вътрешно служебните отношения в органите на местната власт и местната администрация; проблеми от личния живот на гражданите; проблеми, по които има заведено съдебно дело или влязло в сила съдебно решение.

Общественият посредник защитава правата и свободите на гражданите, когато те се засягат от държавните и общинските органи, както и от лицата, които представляват обществените услуги – ВиК, енергоразпределение, мобилни оператори, здравеопазване, образование, социално подпомагане, търговска дейност, дейност по охрана и безопасност на движението.

За връзка с омбудсмана на Русе на имейл: [email protected], както и на телефонен номер: 082 56 14 41.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X