https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПродължава борбата с пламъците в близост до Средна кула и Долапите

Продължава борбата с пламъците в близост до Средна кула и Долапите

Продължава борбата с пламъците, разпространили се на няколко километров фронт в близост кварталите „Средна кула“ и „Долапите“. Както Русе Нюз писа в ранния следобед, огънят избухна около 15 часа. Вероятно той е причинен от искра от преминаваща влакова композиция по жп линията в района.

Пламъците бързо обхванаха сухите треви и се пренесоха върху съседната борова гора. Засегнати са терените в района при неохраняемия жп прелез при паметника Дянко Стефанов на изхода от Русе, при вилната зона край жп линията в Средна кула, при автосервиза до Петрол, при старческия дом, при охраняемия жп прелез и стадиона в Долапите.

Макар и със закъснение, на място бяха изпратени всички налични екипи на пожарната. Към тях се присъединиха и хора от Горското стопанство и Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Заради високите температури, голямата площ и трудно достъпния терен овладяването на пожара обаче е трудно.

„За нула време обхвана много голям фронт, както виждате фронтът е от почти гара Долапите почти до железния мост, включително и старата Кула. Много хора питаха, мобилизирали сме всички институции и инстанции“, посочи кметският наместник на кв. „Средна кула“ Божидар Йотов.

За щастие няма пострадали в пламъците хора или засегнати постройки, но за сметка на това локалните огнища са много и пожарникарите се опитват да ги потушат. На място непосредствено след прибирането си от Тараклия пристигна и кметът на Русе Пенчо Милков.

„Овладяха от едната страна огъня, където имаше опасност за дом „Приста“. В момента боровата гора гори, има къщи във вилната зона и ние сме в контакт с хората, за да може да се организира гасенето. Районът е изключително трудно достъпен, има места, на които не може и да се влезе. Ще видим докъде може да се ограничи пожарът“, каза кметът.

Движението на влаковете е спряно, тъй като огънят е от двете страни на релсите. Пламъците обаче са стигнали до Гробищния парк в квартала.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X