https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСъд за водачите, отказващи тест за алкохол и наркотици, предлагат от ПП/ДБ

Съд за водачите, отказващи тест за алкохол и наркотици, предлагат от ПП/ДБ

Шофьорите, които отказват тест за дрога и алкохол, да бъдат съдени, предвижда една от промените срещу войната по пътищата, представена от депутата от ПП/ДБ Настимир Ананиев в ефира на Нова телевизия.

Той посочи, че в момента се извършват проверки какви тестове се използват в Европа, за да може страната ни да вземе пример от тях. Депутатът подчерта, че в темата за пътна безопасност, се сблъскват много корупционни модели.

Ананиев беше категоричен, че в България корупцията убива. За пример той даде случая с Георги Семерджиев, който помете и уби две жени на столичния булевард “Черни връх”. По време на срещу него стана ясно, че той е рецидивист и му е бил оказван полицейски чадър.

Ананиев изтъкна, че се мисли и по възможността първата година младите шофьори да нямат право да карат мощни коли, както и да се кара с по-малко точки. По думите му 13% от пътните произшествия са причинени от млади водачи, Като проблем той отчете факта, че автошколите не обучават в тъмната част на денонощието.

Народният представител подчерта, че се мисли и за забрана за шофиране на младите водачи между 22.00 и 06.00 ч., като изключение може да се направи, ако има придружител – човек със стаж зад волана, уточни той.

Според него трябва да се въведе средната скорост, за да няма толкова пътни инциденти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X