https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорисов: Петков и Атанасов избързаха да се покажат сутринта, предложението за концесията...

Борисов: Петков и Атанасов избързаха да се покажат сутринта, предложението за концесията на Росенец не е тяхно

“Предложението беше на ГЕРБ, ДПС и ДБ относно концесията на Росенец, а и не само на нея, – да им припомня, щом са бързали да се покажат Петков и Атанасов сутринта. Това е грешно – такива важни решения именно показват силата на една не-коалиция да взимат важни решения в полза на държавата. Днес трябваше да внесем всички, с подписите си, тези решения”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод сутрешното изявление на Кирил Петков и Атанас Атанасов, които сутринта в 7.30 говориха само пред трите национални медии в НС.

По регламент НСО пуска в сградата на Народното събрание журналисти само след 8.00 ч. След като ресорните журналисти от всички останали медии обявиха изявлението на Петков и Атанасов като “цензура” заради липсата на каквито и да е неудобни въпроси, от ПП предложиха да предоставят запис на изявлението.

“Щом толкова са бързали с това решение.. В нашето предложение – на колегите от ДБ, ДПС и ГЕРБ, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител – сиреч, държавата да поеме целия контрол. Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите, и особения управител. Не знам защо! И сега чувам по телевизията как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, което вчера сме спорили колко по-голям да му е мащаба”, допълни Борисов.

“Да речем – млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна култура, защото вчера финализирахме Управленската програма на базата на нея следващата седмица ще си подпишем и едно споразумение така както Христо Иванов иска именно за този механизъм – включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, те са в полза на България и обществото. И когато има успех, той винаги има много бащи.

Затова е хубаво след подобни решения да се излиза или със съвместно прессъобщение, или с обща изява. Нямам против Кирил Петков да го съобщи, не ме разбирайте погрешно, но да разкаже това, което вчера сме правили, за да може и трите партии да кажат какви са им били съображенията. За дерогацията продължаваме ли да ползваме руския петрол, на какви цени, откъде влиза, какви количества, борбата с контрабандата, измервателните уреди – всичко това вчера беше говорено, поясни Борисов. И можеше да стане много красиво, ако го бяхме обявили днес след подписите и внасянето му в зала”, добави Борисов.

Относно коментарите, че Борисов е имал 24-часова охрана от Жандармерията на къщата му в Банкя, лидерът на ГЕРБ каза, че не е забелязал. “Ако нещо ме притеснява, то е кой ми наблюдава къщата и с каква цел. Кой е казал и защо моята къща продължава да е под такова наблюдение на мутрите”, коментира още Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X