https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими3000 лв глоба и година без книжка отнесе среднощен дрифтър в Русе

3000 лв глоба и година без книжка отнесе среднощен дрифтър в Русе

Районният съд в Русе потвърди наказателно постановление от 01.03.2023 г., издадено от началника на Първо РУ – ОД на МВР – Русе, против В. И. Х., с което за нарушение на чл.104б, т.2 от ЗДвП са наложени наказания „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 12 месеца и „Глоба“ в размер на 3000 лв., на основание чл.175а, ал.1, пр.3 от ЗДвП. Решението може да се обжалва пред Административен съд – Русе.

На 02.02.2023 год., около 01,10 ч., автонаряд от група ГООР при Първо РУ- Р., в състав П. Б. и И. Т., извършвал обход с полицейски автомобил по ул. “Г. С.“, в посока към ул.“Б.“ в гр.Р., когато забелязали два автомобила, които се движили с висока скорост в обратна на тях посока – към ул.“Н.“. При разминаването с полицейския автомобил, единия от двата автомобила /марка „БМВ“, управляван от А. А./ разко намалил скоростта си на движение, а другия /марка „Мазда 3“, с рег. №****, управляван от В. Х./, продължил движението си с висока скорост.

Полицейските служители извършили с техния автомобил обратен завой на кръстовището между ул.“Д. Корсаков“ и ул. “Г. С.“, като с включен светлинен сигнал последвали горепосочените два автомобила, подминали намалилия скоростта си на движението лек автомобил марка „БМВ“, и последвали „Мазда 3“, с рег. №****, управляван от Х., който при извършването на маневра ляв завой от ул.“Г. С.“ към ул. “Н.“ , боравейки с уредите за управление и форсирайки двигателя на автомобила, умишлено нарушил устойчивостта му на пътя, като по този начин поднесал автомобила последователно в ляво и дясно.

Последвайки автомобила на Х. с техния автомобил, П. Б. и И. Т. успели да го застигнат и преустановят движението му по ул.“А.“. Поради това управление на автомобила от страна на Х., П. Б. съставил на жалбоподателя АУАН за извършено от него нарушение на чл.104б, т.2 от ЗДвП. Впоследствие било издадено и наказателно постановление.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X