https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОблагородяване на междублоково пространство се превърна в кошмар за русенци

Облагородяване на междублоково пространство се превърна в кошмар за русенци

Проект за облагородяване на междублоково пространство в Русе се е превърнал в кошмар за живеещите от няколко блока на улица „Луи Айер” в квартал „Дружба 1”. Идеята за изграждане на по-добра среда за живот останала само на фаза разкопани улици и тротоари, частично засипани с камък, дупки и камари строителни отпадъци.

„Тревожат ни сроковете за изпълнение, които не са спазени. Според поставените табели ставаше въпрос за четири месеца, но вече девет междублоковото пространство е разкопано навсякъде. При дъжд ходим в калта”, обясни Ивайло.

Други живущи в района коментират, че не могат да използват колите си, защото багер изкопава дупка пред гаражите им. „На ден работят по двама-трима души. Вчера обаче за един ден свършиха работа като за около три месеца”, посочи жител на Русе в ефира на Нова телевизия.

Кметът на града Пенчо Милков обясни, че проблемът е от няколко месеца. „Проектът беше заварен в началото на моята работа. Исках да го реализирам, за да покажа приемственост, затова сме отделили 1 млн. лева”, разясни той.

Градоначалникът посочи, че строителят е установил, че проектът в частта за ВиК не отговаря на терена. ВиК проектантът от София пък изобщо не бил стъпвал на място. „Обектът е спрян, ситуацията е Бейрут, кал и мизерия – така е”, каза Милков.

Той обяви, че е извършено препроектиране и предстои асфалтиране. Зам.-кметът по строителство увери гражданите, че до края на следващата седмица се очаква проектът да бъде завършен.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X