https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПремиерът: Обсъжда се украинско зърно да се превозва през България с влакове...

Премиерът: Обсъжда се украинско зърно да се превозва през България с влакове до гръцките пристанища

Обсъжда се вариантът украинско зърно да бъде превозвано с влакове през България до гръцките пристанища, обяви премиерът Николай Денков след завръщането си от посещение в Гърция, където разговаря с колегата си Кириакос Мицотакис.

Премиерът обяви още, че е обсъдена темата за изграждането на нефтопровод Бургас-Александруполис, но все още има проблем с трасето. Старото попада в защитени територии, разглежда се алтернативно такова.

Денков отхвърля лансираните през последните дни идеи руската петролна компания “Лукойл” да бъде изтласкана от България. Според премиера не могат да бъдат правени аналогии с Италия, където “Лукойл” продаде своя рафинерия с цел да избегне санкциите на ЕС срещу Русия:

“В Италия става дума за сделка, не става дума за изтласкване. Аз също смятам, че трябва да се разглеждат възможностите за сделки в България. Ако решат да продават “Лукойл”, това е тяхно право. Трябва да се търси това, което е най-добре за България, но да говорим за изтласкване, за някакви такива, как да кажа, репресивни мерки, това изобщо не влиза в плановете на това правителство”, коментира Денков.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X