https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиБиха фенове на „Левски” в Скопие, един е намушкан с нож

Биха фенове на „Левски” в Скопие, един е намушкан с нож

Два инцидента помрачиха началото на футболната среща Шкупи – Левски. При единия българин беше ранен тежко с нож при сблъсък в македонски квартал. Той е настанен в болница.

Заради обилен кръвоизлив българинът е транспортиран по спешност в операционната на градска болница „Св. Наум Охридски“ в центъра на Скопие.

„Става дума за пробождане с остър предмет в областта на десния хълбок. Поради това има увреждане на черния дроб”, посочват от болницата.

Още един човек съобщи за контузия по време мача. Той беше транспортиран в клиника в Скопие.

При втория инцидент български фенове на Левски влязоха в спречкване с полицията точно преди началото на мача, в резултат на което по официални данни са арестувани 9 души.

Позиция на СВР Скопие:

На 27 юли 2023 г. в 18:38 ч. в СВР Скопие е съобщено, че на улица „Цветан Димов“ е нападнат физически Д.А. (29 г.), Д. Ж. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от Република България, при което е използван и остър предмет, с който е наранен Д. А., който е транспортиран в МБАЛ „Св. Наум Охридски“. “ болница, където е диагностициран с тежки наранявания, но според справката от болницата лицето е в стабилно състояние.

Предприемат се мерки по изясняване на случая.

Позиция на МВР на РСМ:

9 български фенове са задържани за нарушаване на обществения ред и спокойствие преди мача Шкупи – Левски.

На 27.07.2023 г. от ЗБР са задържани Г.Б., З.З., В.Д., Г.К., Б.А., В.Й., И.К., Д.П. и А.В.И., всички български граждани, които нарушиха обществения ред и спокойствие с агресивно поведение към полицейски служители, извършващи служебни действия на стадион „Тодор Проески”, непосредствено преди началото на мача от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Шкупи и Левски София, който се играе тази вечер в Скопие, гласи позиция на МВР на министерството на вътрешните работи на Македония.

Те са задържани в полицейското управление и след пълното документиране на случая ще им бъдат съставени съответните преписки.

Според местни медии в Скопие арестуваните българи са 19. Двама са задържани за нападение над полицаи, 9 – за агресивно поведение към униформени и 8 за насилие на спортен мач, пише Centar.mk.

Позиция на МВнР на България:

Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие преди футболната среща между ПФК Левски и местния ФК Шкупи.

По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие. Следим ситуацията отблизо. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му, казаха от външното ни министерство.

Посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските привърженици.

Консулът ни в Скопие вече е посетил пострадалия. На място в болницата, където е настанен сънародникът ни, се намира и посланикът на България.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X