https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДенков: Бюджетът рестартира държавата

Денков: Бюджетът рестартира държавата

“Това е бюджетът на рестартирането на държавата. С този бюджет всичко отново беше подредено. Бюджетът рестартира държавата, по начина, по който трябва да работи една нормална държава с бюджет”, каза премиерът акад. Николай Денков пред бТВ.

Според него тези 3% не са само заради маастрихтските критерии, а е гаранция, че няма да изпуснем финансовата стабилност. Премиерът уточни, че има лека корекция на капиталовите разходи като част от средствата са насочени към увеличаването на заплатите в определени сектори, но увери, че това няма да окаже влияние върху финансовата стабилност.

Той каза, че въвеждането на еврото има сериозни предимства. “Спестявате средства при превалутиране, по-лесно е да се прави бизнес с международни партньори, ползите са много”, смята премиерът. Денков посочи, че според него трябва да вземем пример от Хърватия, която въведе еврото.

По отношение на целите, които правителството си заложи, премиерът каза, че те са свързани. “Действително това са свързани насоки. Всички заедно са това, което ако реализираме би задвижило българската икономика и бизнес напред. Ако си изпълним програмата, ще се задвижим напред в тези посоки”, каза той.

“Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да се реализират конституционните промени. Разговорът с ДПС беше абсолютно неизбежен. Това, което виждаме е, че те влязоха конструктивно в този разговор”, каза той и отново напомни, “че ако нещата излязат накриво, те ще излязат и ще оставят друг да кара колата”.

“Трети март ще се празнува както досега”, каза той и уточни, че това, което правят е да издигнат друг празник на по-високо ниво. “Неслучайно той е възникнал като народен празник, развил се е през годините”, каза той и добави, че 24 има една особеност, която той много харесва – освен да ни помага да погледнем към миналото, ни помага да погледнем и към бъдещето.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X