https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДепутатите заседават извънредно заради промените в НК и Закона за защита от...

Депутатите заседават извънредно заради промените в НК и Закона за защита от домашно насилие

Депутатите прекъсват лятната си отпуска, за да се съберат на извънредно заседание в парламента. То е свикано от председателя на Народното събрание Росен Желязков. Причината – първо гласуване на промени в Наказателния кодекс и в Закона за защита от домашно насилие.

Поводът е жестокият случай на насилие в Стара Загора, разтърсил цялата страна и довел до серия протести. В програмата на извънредното заседание е и ново обсъждане на допълненията в Закона за съдебната власт, върнати за преразглеждане с указ от президента Румен Радев.

Темата за домашното насилие ще е на фокус и по време на заседание на Здравната комисия в парламента. Очаква се да бъде изслушан министърът на здравеопазването Христо Хинков. Той ще отговаря имало ли е утвърден медицински стандарт и спазени ли са правилата при изготвянето на съдебно-медицинската експертиза в Стара Загора.

Ще бъде изслушан и председателят на Българското дружество по съдебна медицина. Той ще обяснява как се определя лека, средна и тежка телесна повреда.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X